آموزش نقشه برداری ساختمان

ساخت وبلاگ

در این مطلب در مورد نقشه برداری ساختمان به روش فتوگرامتری برد کوتاه ،‌اسکن دیواره گودها بمنظور محاسبات مساحت برداشت و پیاده سازی نما  ، اسکن دیواره جهت کنترل جلوآمدگی جهت دیدن توضیحات بادامه مطلب بروید .

 
نقشه برداری ساختمان

نقشه برداری ساختمانی به روش فتوگرامتری برد کوتاه

مانیتورینگ جابجائی دیواره گودها:


امروزه با توجه به گودبرداریهای عمیقی که در سطح شهر جهت اجرای پروژه های ساختمانی انجام میپذیرد و خطرات جانی و مالی فراوانی که برای ساختمانها و خیابانها و معابر اطراف از جهت ریزش گود پیش میآید، پایش دقیق دیواره ها به منظور کنترل جابجائیهای دیواره امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

 از آنجاییکه دقت های مورد درخواست برای این منظور معولا زیر یک میلیمتر است تا جایه جائیهای بسیار کوچک نیز آشکارسازی شده و پروژه با حداکثر اطمینان به پیش رود، روشهای متداول نقشه برداری جوابگوی این نیاز ما نیست. برای این منظور می توان از روش میکروژئودزی که یکی از پیشرفته ترین روشهای نقشه برداری دقیق میباشد به عنوان یکی از راه حلها استفاده نمود. اما از آنجاییکه روش میکروژئودزی مستلزم صرف هزینه و زمان نسبتاً زیادی میباشد، گروه "طرح توسعه عمران نقشه برداری" روشی نوین، نسبتاً کم هزینه و با قابلیت اعتماد بالا بر پایه فتوگرامتری برد کوتاه، به عنوان جایگزین میکروژئودزی را به شما پیشنهاد می دهد که بنا بر شرایط هر پروژه می تواند نقاط ضعف روش میکروژئودزی را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد.


اسکن دیواره گودها به منظور محاسبات مساحت (تحکیم و شات) دیواره:

در روشهای مرسوم نقشه برداری جهت محاسبه سطح دیواره (سطح شات و یا تحکیم) یکسری نقاط به عنوان نمونه از سطح دیواره برداشت میشوند و این نقاط مبنای محاسبات مساحت قرار میگیرند. بعضاً مشاهده میگردد برداشتهای مختلف از یک دیواره به مساحتهای متفاوتی منتهی میشود که این امر با توجه به بالا بودن حق الزحمه هر مترمربع تحکیم دیواره، ضررهای زیادی را متوجه هر کدام از طرفین پیمانکار و یا کار فرما مینماید. برای حل این مشکلات میتوان  با استفاده از روشهای بسیار نوین و پیچیده فتوگرامتری اقدام به تهیه ابر نقاط با تراکم بسیار بالا و تصویر ارتو یکپارچه از کل دیواره نمود.

محصولات مذکور قابلیت این را دارند که مساحت دیواره با بالاترین دقت ممکن را برآورده سازند. همچنین ازبیلت بسیار مناسبی از دیواره ارائه میدهد که مشخص میسازد هر کدام از اجزای طرح (نیل، استرند و یا اچپایلها) در چه موقعیتی اجرا شده اند. بنابراین بر روی یک تصویر که کاملا متریک بوده و قابلیت اندازه گیری دارد، تمام جزئیات طرح اجرا شده قابل اندازه گیری می باشد.

اسکن دیواره جهت کنترل جلوآمدگی و عقب رفتگی دیواره ها

ابر نقاط برداشت شده از دیواره به روش فتوگرامتری، میتواند کنترل هر نقطه دلخواه از دیواره در قالب یک فایل واحد را ممکن سازد تا با دقت بسیار بالا میلیمتر به میلیمتر دیواره به لحاظ مختصاتی کنترل و با خط پروژه (خط حدود اربعه زمین) مقایسه گردد تا از صحت اجرا اطمینان حاصل گردد.

برداشت و پیاده سازی نما به صورت تصویری:


همواره در پروژه های نقشه برداری نماها، در اختیار داشتن نقشه نما با دقت بسیار بالا به همراه اطلاعات رادیومتریک نما (تصویر)، یک هدف بعید به نظر میرسید. در حال حاضر امکان تهیه نقشه نما با دقتهای به مراتب بالاتر از گذشته به همراه اطلاعات تصویری از نما فراهم گردیده است. بدین ترتیب کارفرما قادر خواهد بود در یک فایل واحد هم اطلاعات کمی (ابعاد و مختصات و تمام جزئیات جلوآمدگی و عقب رفتگیها) و همچنین تصویر واقعی مربوط به آن اطلاعات کمی را به صورت یکپارچه مشاهده نماید.


محاسبه احجام:

با استفاده از سیستم فتوگرامتری نوین امکان برداشتهای توپوگرافی به منظور محاسبات احجام در کمترین زمان و با بالاترین دقت امکانپذیر گشته است. از آنجاییکه توسط این سیستم هر سانتیمتر زمین نقطه برداشت میشود (ابر نقاط) بنابراین احجام محاسبه شده در این روش از بالاترین صحت برخوردار می باشد.

 این امر به خصوص در پروژه های ساختمانی که غالباً خاکبرداریها به صورت قائم انجام میپذیرد، از اهمیت بالائی برخوردار است. چرا که با وجود چنین ترانشههائی که تغییرات شدید اختلاف ارتفاع در طول را شاهد هستیم، نقشه برداری کلاسیک و سنتی دقتهای چندان مناسبی را رائه نمینمایند و سبب میشوند که احجام محاسبه شده با واقعیت، تفاوت قابل ملاحظ های داشته باشند. در حالیکه احجام محاسبه شده از ابر نقاط با میزان واقعیت تطابق بسیار بالائی دارد.


نظارت دقیق بر اجرای سازه های عمرانی:

با استفاده از سیستم نقشه برداری UAV و همچنین فتوگرامتری برد کوتاه میتوانیم ازبیلت کلیه اجزا و مراحل یک پروژه ساختمانی را با بالاترین دقت و مطلوبترین شیوه ارائه تهیه کرد و بسیاری از عملکردهای نقشه برداری را با روشهای نوین جایگزین نمود.

http://pro-engineer.org

 

چسبانده شده ها

محبوب ها

مبانی نقشه برداری حرفه ای...
ما را در سایت مبانی نقشه برداری حرفه ای دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حسن علی اف survey بازدید : 542 تاريخ : جمعه 1 ارديبهشت 1396 ساعت: 17:33