همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان

ساخت وبلاگ

همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان

پوستر همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان

همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان در تاریخ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ توسط دانشگاه کردستان - گروه جامعه شناسی و تحت حمایت سیویلیکا در شهر سنندج برگزار خواهد شد.با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.

مرز یک واقعیت اجتماعی، سیاسی، محصول تاریخ، سیاست، قدرت و فضاهای اجتماعی و فرهنگی می­‌باشد که دارای کارکردها و نقش­‌های‌‌ متنوع و متغیر است. مرزها پدیده‌‌ی اجتماعی و فضایی پیچیده‌ای هستند که در پویایی‌شان قابل درک هستند. این ویژگی، مرزها را به نقطه‌ی تلاقی مجموعه‌ی گسترده‌ای از رشته‌های علوم انسانی بدل کرده است. در این میان جامعه‌شناسی، مرز را در زمینه‌ها و دلالت‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی‌، اقصادی و فضایی متنوع و متکثر آن درک می‌کند. زمینه‌ها و سطوح مورد مطالعه‌، طیف گسترده‌ای از موضوعات، از قبیل صورت‌بندی‌های مفهومی، تاریخی، ساختاری، کارگزاران و زیست-جهان‌های مردمی را دربر می‌گیرد. امروزه مرزها به ‌لحاظ فرهنگی مورد بازاندیشی قرار گرفته است. جریان افراد، کالاها، اطلاعات و پیامدهای این فرایندها یکی از زمینه‌های بازاندیشی در مطالعات جامعه‌شناختی مرزها است که فرم­های مختلفی، در قالب اشکال سیاسی و مادی و غیرسیاسی و غیرمادی به خود می­گیرند. بنابراین، بازاندشی مفهوم مرز، به شیوه‌های جدید فراتر از دوگانگی‌های فرصت/تهدید، امنیت/ناامنی، امکانات جدیدی را به روی وضعیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خواهد گشود. هدف فوق، مستلزم ایجاد فضایی گشوده برای بحث از تنش‌ها، چالش‌ها و امکانات حول مرزها است، دیالوگی متکثر، باز و متنوع بر سر تحرک افراد و ایده‌ها، هویت‌ها، زیست-جهان‌ و مناسبات سیاسی و اشکال جدید کار، مصرف و سرمایه. از این رو، تنها راه شناخت میدان مرزی، گشودن آن‌ها به روی ایده‌ها و مردم است.

با توجه به آنچه گفته شد، میدان مطالعاتی مرزها در ایران با محدودیت‌های اندیشگی، رشته‌ای و نهادی گسترده‌ای همراه بوده است. بیشتر این مطالعات محصور در حوزه‌ی جغرافیای سیاسی، انتظامی، بین‌المللی و سیاسیِ صرف بوده است. این در حالی است که مرزهای سیاسی در ایران، به‌لحاظ فرهنگی مرزهای گشوده‌ای هستند که نشان از فضای گسترده‌ی ایران فرهنگی دارند. بر این اساس، مرز بیشتر از آن‌که به‌معنای امتناع باشد، فضایی حیاتی و زیسته‌ی زیست-جهان‌ها و فرهنگ‌هایی است که حیات و چالش‌های آن‌ها موضوعاتی ملی است.

هدف همایش ملی جامعه‌شناسی مرز، طرح امکان دیالوگ بین سطوح ملی و محلی، سیاست‌گذاری‌های کلان و پاسخ‌ها و پرسشهای خرد، برنامه‌های توسعه و حضور و غیاب‌ زیست-جهان‌های مرزی است. ابزارهای دست‌یابی به این اهداف، متضمن طرح محورهای گسترده، متنوع و به‌هم مرتبطی است که جهان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مرزها را در کلیت آن (شامل مفهوم‌سازی‌ها، تاریخ و ساختارها، زیست-جهان‌ها و سیاست) فرا بگیرد. بر این اساس، محورهایی تدوین شده‌اند که هر کدام از آن‌ها برای خود و به گونه‌ای مستقل، سرشار از چالش‌ها، تنش‌ها و امکانات آینده‌نگرانه است.

محورهای همایش:
مطالعات مرز: ابعاد مفهومی و نظری
- تاریخ و سیاست های تولید مرز - مرز و نظریه ی اجتماعی - مرز و مطالعات فرهنگی - مرز و مطالعات پسااستعماری - مرز و مرزبانی، ادیان و قرابت های فرهنگی
تجربه ی زیسته ی مرزنشینی
- هویت و زندگی مرزی - مرز و تغییرات سبک زندگی - معیشت مرزی و دگردیسی مناسبات اجتماعی - مرز و برساخت «کولبری»: کولبران، فرودستانِ مناطق مرزی - مرز و گروه های اجتماعی (جوانان، زنان، کودکان، سالخورگان و غیره)
جوامع محلی و سیاست های توسعه
- برنامه های توسعه و مناطق مرزی - مناطق مرزی و دوئالیسمِ سرمایه گذاری/امنیت - حکمرانی و مدیریت جوامع محلی - ابعاد حقوقی زندگی مرزنشینی - چالش های نهادهای انتظامی، مسائل مرزنشینان و حکمرانی
مرز و نهاد های اجتماعی
- وضعیت آموزش در جوامع مرزی - مرز و تحول ساختار خانواده - بازنمایی مرز در رسانه های همگانی - مرز و تغییرات جمعیتی - مهاجرت و پایداری جمعیت در مناطق مرز

کلیه حقوق برای مجموعه سیویلیکا محفوظ است© - Symposia

مبانی نقشه برداری حرفه ای...
ما را در سایت مبانی نقشه برداری حرفه ای دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حسن علی اف survey بازدید : 357 تاريخ : دوشنبه 27 آذر 1396 ساعت: 3:20